caminoen.dk

At gå pilgrimstur

Der er mange gode grunde til at gå pilgrimstur. Oprindeligt var det mest af religiøse årsager man valgte at gå pilgrimsruten "El Camino". Nu går mange også turen af spirituelle årsager, eller for at nyde naturen og afprøve sine grænser. Nogle føler, at de står ved en skillevej og skal tage store beslutninger i deres liv, så de vælger at gå sig til en beslutning. Det er derfor lige så meget en indre rejse som en fysisk rejse.

Troen
At gå pilgrimstur har med tro at gøre, om du så går turen af religiøse grunde, eller om du går turen for at finde troen i dig selv.  Når du går pilgrimstur kan du næsten ikke undgå at vokser indeni, finde styrke og kræfter du ikke troede, du indeholdt.

Det at gå pilgrimstur er en personlig rejse, hvor du kommer i kontakt med dit indre, og lærer dig selv bedre at kende. Der er god tid og mulighed for at reflektere over livet. Samtidig er det også en social rejse, da du vil møde mange andre pilgrimme på turen, og mange får en "caminofamilie" af andre pilgrimsrejsende de bliver ved med at møde på deres vej.

Udfordringer
Det siges, at du går dine "gamle" smerter væk undervejs. Det vil sige, at gamle skader og skavanker kan dukke op på turen. Når du går pilgrimstur er der god tid til at bearbejde gamle "sår", og derved kan smerten dukke op igen, mens der bliver set på gamle traumer.
Det er vigtigt at lytte til din krop, og det bør du især gøre, hvis du vil undgå at få vabler. Det kan være svært at tage den med ro, hvis man er vant til at leve et liv i høj "fart", men man bør finde et naturligt tempo og give sig selv lov at nyde turen.

Energien
"El Camino" ligge under Mælkevejen, og pilgrimme har derfor tidligere brugt denne galakse til at orientere sig om natten. Det siges også, at der er en kraftigere energi i dette område, som har givet pilgrimsvandrer særlige spirituelle oplevelser. Men det at stå op og gøre det samme hver eneste dag, giver også god mulighed for at udvikle dig, og skabe nye tiltag i livet, og tankerne vandrer endnu bedre, når du samtidig er i bevægelse. Spirituel udvikling handler om at finde indre ro og lære sig selv bedre at kende, men også om sund mad og fysisk udfoldelse. Caminoen giver fantastiske rammer til at ændre vaner, og blive mere bevidst om, hvad livet skal indeholde i fremtiden.

Naturen
Der er mange skønne omgivelser på turen, men du vil også komme gennem områder med sletter, hvor der ikke er et træ at finde ly eller skygge under. Der ud over går turen også igennem mange små og større byer. Når du går disse lange strækninger, kan det godt blive lidt ensformigt, og tankerne begynder at vandre deres egne veje. Det er dog ikke altid du så er opmærksom på de gule pile der fortæller, hvilken vej du skal, og det kan føre til lange omveje, eller tilbagveje. Turen handler jo også om at være i nuet, og dermed være bevidst.


Det praktiske
Det er tradition, at bære en kammuslingeskal på sin rygsæk under turen. Den er et symbol på at du er pilgrimsrejsende, og fortæller derved også andre pilgrimme, at du er på samme vandring mod Santiago de Compostela. Ved pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port i Frankrig, kan du få udleveret en stor muslingeskal, men den kan også købes på vejen. Ud over muslingeskallen får du også udleveret en liste over overnatningsmulighederne på turen, samt et diagram over stigningerne på de forskellige etaper, hvilket kan være meget nyttigt på turen.

Du overnatter på refugier, der er en slags herberg, eller på gamle klostrer. Der er dog også flere steder mulighed for, at leje sig ind privat. På refugierne sover man som regel i køjesenge, på sovesale. Det kan være lidt af en udfordring at vænne sig til, men efter at have travet dagen lang, plejer det ikke at være noget problem, at falde i søvn.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk