caminoen.dk

Hvordan kan du komme derned?

Mange skriver til os, og spørger om, hvordan de kommer ned til det sted, hvor de gerne vil starte deres Camino.

Du kan starte mange steder på Caminoen. De populære steder er Saint Jean Pied de Port i Frankrig, Roncesvalles, Leon og Astorga.
I virkeligheden, kan du starte hvor som helst på ruten, hvis blot der går en bus (eller tog) til det ønskede start sted.
Du skal ikke være bekymret for at tagen de spanske Autobusser, som de hedder, de er ikke så punktlige som de Danske, men det fungere. Forvendt ikke at busplaner er opdateret – spørg.

Find en flyver fra Danmark til Barcelona, så finder du Autobusstationen, her afgår der en bus til en af de større byer først på ruten.
Eller flyv til Madrid, her finder du en bus til nogle af byerne, midt på ruten.
Hvis du kun har en uge eller 10 dage, så tag flyveren til Santiago, og find en bus der tager dig de antal km/dage bagud af ruten, som du har til rådighed. Santiago lufthavns bussen har endestation ved busterminalen i Santiago. Herfra finder du nemt en bus.
Spekuler ikke på at købe billetten til bus (eller tog) hjemmefra. Det ER nemmest at gøre når du når frem. Vær indstillet på, at du måske skal have en overnatning inden du kan komme vider.

Nu er caminoen, for vores vedkommende, startet i Saint Jean Pied de Port, begge gange. Så her er hvad vi gjorde i 2008 og hvad Jeg (Bjarne) gjorde i 2013.

I 2008 tog vi toget derned, og fløj hjem fra Santiago via Madrid til København.
Vi tog fra Odense banegård med nattoget til Köln. Herfra til Paris. Fra Paris til Bayonne, og fra Bayonne til Saint Jean Pied de Port.
Prisen på togturen kan vi ikke huske længere, Vi tror, at med de billige lavpris flyselskaber, der findes i dag, så er det billigere at flyve.

I 2013 tog jeg (Bjarne) et Ryanair fly fra Billund til Stansted i London, og fra Stansted til Biarritz i Frankrig. I Biarritz, havde jeg bestilt en Taxi (du kan også tage toget) til at køre mig det sidste stykke (1½ time) til Saint Jean Pied de Port.
Hjemturen fra Santiago var via Barcelona til København.
Priserne afhænger af årstid og rejsedag. Men hvis du starter i god tid med at kikke på nettet, så kan du være rigtig heldig på prisen.
Hvis du ikke køber en rygsæk på mere end 32 L, og du holder dig under 10 kg, så behøver du ikke indtjekke din bagage, men kan tage rygsækken som hånbagage (Kontroler tilladte kg for håndbagage når du køber billet)

Nettet er en legeplads af gode tilbud – så søg!

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk