caminoen.dk

Links der kan hjælpe dig godt på vej

Foreningen af Danske Santiagopilgrimme har lavet en informativ hjemmeside med mulighed for at købe vandrepas, opdateret liste med refugier, anbefalet litteratur m.v.
www.santiagopilgrimme.dk
De har også en facebookgruppe, du kan blive medlem af. Her kan du stille spørgsmål, og få gode råd fra andre pilgrimme. Du finder gruppen HER

Mange spørger om hvor vi har fundet udstyr. Der findes mange udendørs butikker, men vi anbefaler at du handler i Friluftslageret. De er vildt profesionelle og ved hvad du har brug for og de sender via deres webshop over hele landet. 
www.friluftslageret.dk

Der er skrevet mange bøger om Caminoen, også på dansk. Men det bedste, efter min mening er på engelsk. Den er yderst detaleret og revideres ofte.
http://caminoguides.com/camino_frances/index.html

På dansk kan anbefales Henrik Traps bøger som du kan finde på:
www.saxo.com

Hvis du har taget flyet til Biarritz i Frankrig, så er der den mulighed at du kan tage togen vider til Saint Jean Pied de Port, eller du kan bestille en taxi. Ofte kan du være heldig at dele den med andre pilgrimme der skal samme vej. Du kan book på linket her:
www.expressbourricot.com

En god start på turen er, at besøge Pilgrimskontoret i Saint Jean Pied de Port, hvis du vælger at starte på den Franske side af Pyrenæerne. Det ligger lidt gemt i den gamle del af byen, men hvis du ikke kan finde det, så find turistkontoret, for ved siden af er der en trappe til en gammel byport, og så er du på rette vej. Drej til venstre af rue de la Citadelle kontoret ligger i nummer 37. Her kan du få udleveret pilgrimspas, muslingeskal, liste over refugier, liste over etapernes stigninger, samt vejledning om, hvilken afmærkning du skal være opmærksom på i Pyrenæerne. Der kan findes en smule information på engelsk på deres hjemmeside.
www.compostelle.fr


Det er normalt ikke muligt at forudbestille en soveplads på et refugie. Dog er det muligt i byen Saint Jean Pied de Port i Frankrig, hvor mange pilgrimme starter. Det kan være rart at vide, hvor man skal sove den første nat, inden turen for alvor starter. Der er også et kort over byen, hvor station, refugie og pilgrimskontor er angivet.
www.espritduchemin.org


Efter de første 8 km's bjergetape, er der mulighed for at overnatte i Orisson. Det er et hyggeligt sted med en flot udsigt over Pyrenæerne. Det kræver at man reserverer overnatning i lidt god tid.
www.refuge-orisson.com

Refugierne kan være meget forskellige, nogle primitive (men med varm bad og en udmærket seng at sove i), andre top moderne. Hvis man gerne vil vide lidt mere om refugierne kan det anbefales at købe hæftet "Confraternity of Saint James" af William Bisset. Det bliver årligt opdateret af pilgrimme der melder tilbage, efter at have gået turen. Der ud over kan der også findes andre nyttige oplysninger på siden.
www.csj.org.uk

I Navarra kommer du forbi en vingård der hedder Bodegas Irache. Ud over at være kendt for deres gode vin, er de også kendt for, at pilgrimme der passerer forbi kan tappe et glas vin eller vand mellem kl. 8.00-20.00. Der ud over er der opsat et webcam, så kan du vinke til din familie og venner. De skal gå ind på nedenstående hjemmeside, og vælge engelsk version, klik på The Wine Fountaine, klik på webcam, og et billede kommer frem af fontænen. Dette skulle være tændt mellem kl. 9.00-19.00.
www.irache.com


Trænger du til lidt luksus kan Hotel Paris i León anbefales. Det koster ca. 75 Euro (45 uden for sæsonen) pr. overnatning for to personer, og det ligger lige midt i gågaden (nær katedralen).
www.hotelparisleon.com

Har du brug for en overnatning i Santiago de Compostella kan Hotel a tafona do peregrino stærkt anbefales. Hotellet er moderne indrettet, men den hyggelige atmosfære er bevaret. Det koster ca. 85 Euro pr. overnatning for to personer.
www.atafonadoperegrino.com

Skulle du nu, ikke have mod på, at stå for al planlægningen selv, eller føler du dig mere sikker, hvis du kunne rejse i en gruppe ,så er der her et link til et par rejse aktører på det markede.
www.penguin.dk/Vandreferiepaegenhand
www.rejsenfordig.dk/rejser/camino
www.spainismore.dk


 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk