caminoen.dk

Herberg på ruten

Som tidligere nævne har der siden 2010 været overnatning muligheder på Hærvejen i form af herberg som vi kender dem fra f.eks. Caminoen. Det er pilgrimspræst Elisabeth Lidell og hendes mand, som er arkitekt som har været drivkræften bag etableringen af herbergenden. Der er 14 herberg, som ligger med en afstand mellem 11 til 30 km fra hinanden. De fleste dagsrejser er på ca. 20 km.
På nær to steder (som er Sepstrup og Kollemorten hvor overnatnings muligheden er campinghytter) er herbergende indrettet i gamle staldbygninger, som ved hjælp af bla. EU penge er sat i stand og indrettet.
Et par af herbergende ligge lidt uden for ruten, så en lille omvej er nødvendig.

Herbergende er indrettet med køjesenge, toiletter og baderum/kabine, og køkken. Bygningerne er ikke isoleret hvilket også er grunden til at den officielle åbningstid er juni, juli og august. Du kan komme uden for sæsonen (ikke vinter) hvilket vil sige marts til maj og september til oktober, men det kræver at du ringer på forhånd. Prisen for en overnatning er 80 kr., hvis du har hærvejspas. Uden for sæsonen koster det op til 120 kr. pr. overnatning, da det koster at opvarme de uisolerede bygninger.

De fleste steder er der mulighed for at købe frost mad, som f.eks. pizza, lassange, middagsretter og rundstykker med tilbehør til morgenmaden. De fleste steder har også drikkelse de sælger. Priserne er OK, når man tager i betragtning, at du ikke skal slæbe maden med dig.

Der er selvfølgelig den mulighed at du kan overnatte på en af de shelter pladser der er langs vejen eller på et B &B som der også ligger nogle stykker af. Yderlig Information om overnatning finder du via linket HER.
Du kan jo også medbringe en ultra let presenning 2 x 2 meter, 4 teltpløkker, 4 bagage ellastikker og et underlag, så kan du nemt bygge din egen biuark. Den danske natur er jo ganske ufarlig at overnatte i. 

 
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk