caminoen.dk

Pakkeliste til pilgrimsturen 2008

Her er et forslag til en pakkeliste. Det er måske ikke alt det nedenstående du får behov for på turen, så det er mere ment som inspiration. Det kommer an på, hvilken årstid du vælger at gå turen på, og behovene er ofte forskellige. Det anbefales, at du kun pakker, hvad der svarer til 10% af din kropsvægt. Der udover skal du kunne bære 1-2 liter vand af gangen. Vandet kan købes og hældes på en "camelbag", det er en beholder som kan sidde i rygsækken med en plastikslange man anvender som sugerør. Det er vigtigt at der ikke hældes safevand eller sodavand i Camelbag'en, da det giver grobund for bakteriedannelse. Der er mange kilder med rindende vand på ruten, men hvis man vil være på den sikre side, kan man købe kildevand på flasker. Vi drak vandet fra kilderne uden nogle problemer. Der er afmærket, om det kan drikkes.

Rygsæk 30-50 liter (min rygsæk på 50 liter vejer 1750 g.)

Camelbag til vand, 1-2 liter

Sovepose (tykkelse og vægt alt efter hvilken årstid du vælger at gå på). Det kan anbefales ikke at vælge en alt for tyk sovepose, da det er lige så nemt at tage lidt ekstra tøj på om natten, for der er ikke meget ved at skulle slæbe en tung sovepose hele vejen. (Min sovepose vejer 500 g.)

En inderpose til soveposen af silke eller bomuld kan anbefales, den er nem at vaske, og dejlig at anvende uden soveposen på de varmeste nætter.

Et lille, hurtigt tørrende håndklæde (på størrelse med et viskestykke). (Mit vejer 140 g.)

Rigtig gode vandrestøvler. Det kan anbefales at vælge nogen som går op over anklerne, så de støtter godt, for derved kan du undgå at vride om i det vekslende terræn. Da vi gik om sommeren, har vi valgt lædderstøvler uden gore-tex membran, da de er til at ånde i for fødderne. Men et par vandresko kan naturligvis også gøre det. Det er op til dig.

Nogle foretrækker at have et par almindelige løbesko med til de mindre terrængående strækninger. Det er op til dig, men i sidste ende er det den samlede vægt der afgør det.

Et par "klip-klap'er" der ikke vejer noget særligt, kan være rare at stikke i når du har været i bad, så fødderne kan blive luftet og vablerne kan få ro. På refugierne må man ikke have vandrestøvlerne med ind på sovesalene, de stilles i et rum for sig.

Vandresokker med uld i, uanset hvilken årstid du går på. De føles ikke våde selvom du sveder på fødderne, og de tørrer hurtigt. Køb 2 par, så du har et par på og et par der hænger til tørre.

Zip-off bukser kan anbefales, det er nemt at lyne buksebenene af og på, så man hurtigt kan få lavet dem om til shorts. Køb 2 par, så du stadig har noget at tage på, hvis dem fra gårsdagen ikke er helt tørre. Mange går også i
løbetights. De er lette, tørre hurtigt og er behagelige.

Løbetrøjer er nemme at ånde i, og man undgår følelsen af en våd trøje der klistrer ind til kroppen. Køb 2 stk., og ikke for lyse farver da de kan være svære at få helt rene, og det er den eneste beklædning du har med, også når du går ud og spiser.

Underbukser/trusser, 2-3 stk. (evt. silketrusser kan overvejes, da de er utrolig behagelige at have på i varmt vejr, eller korte
løbetights)

Nattøj. Uanset hvilken årstid du går på, kan det være køligt om natten. Det er derfor rart at have noget  at stikke i, og samtidig skal du huske, at du jo skal sove blandt mange andre vandrer.

En oppustelig hovedpude kan anbefales, den vejer ikke noget særligt. Alternativet er, at du bruger en trøje som pude. Der er dog hovedpuder på de fleste refugier.

En let fleecetrøje til de kølige aftener, og kolde dage.

En skal-jakke, som er en tynd vand- og vindtæt jakke, og evt. skal-bukser.
Man kan også vælge en regnponcho, der kan nå ud over rygsækken.

Regnovertræk til rygsækken. (Mit vejer 140 g.)

En kasket eller solhat

Solbriller

Evt. vandrestave

Toilettaske m. indhold:
Tandbørste og tandpasta
Negleklipper eller neglesaks, pincet, sterile nåle til at prikke hul på vabler
Shampoo, balsam, bodywash eller sæbe
Hårbørste/kam
Deodorant
Evt. barbergrej
Samt andre personlige toiletartikler

Evt. støttebind til knæ

Solcreme

Evt. vådservietter

Alm. plaster og vabelplaster

Fucidin eller anden form for salve

Zyretec eller andre tabletter mod allergi (hvis mygstik bliver store og hævede, kan allergipiller afhjælpe det)

Andre former for medicin, panodil, paraghurt (mod dårlig mave), vitaminpiller, magnesium (hjælper til at genopbygge ømme muskler)

Tetræsolie eller andet desinficerende væske

Kleenex-lommeservietter, da der ikke er toiletpapir på alle toiletter.

Et stykke håndsæbe og beholder, da der ikke er håndsæbe på alle toiletter.

Store sikkerhedsnåle. Hvis tøjet og håndklædet ikke er tørret helt i nattens løb, kan det hænges på rygsækken, så bliver det hurtigt tørt. Evt. en lille tørresnor.

Evt. Sweitzerkniv

Evt. Foldekop, plastictallerken og bestik

Evt. myggespray eller myggenet

Mavebælte til vandrepas, billetter, og andet vigtigt. Evt. en lille opbevaringslomme til rundt om halsen, til gult og blåt sygesikringsbevis, supplerende rejseforsikring, pas, penge og kreditkort.

Evt. mobiltelefon (kan også bruges som vækkeur, lommelygte og kamera m.v.) plus oplader

Evt. lommelygte (lyset bliver slukket på sovesalene om natten, så det kan være rart med lidt lys i forbindelse med toiletbesøg).

Evt. en rejseguide og spansk rejsepalør

Evt. papirhæfte og kuglepen til at skrive om dagens oplevelser.

Noget af det jeg savnede allermest på turen, var noget at sidde på. På mange strækninger er der ikke andet at sidde på end den bare jord. Jeg ville ønske, at jeg havde taget en lille letvægts jagtstol med, så ved du, at du har brug for mange hvil, er dette en mulighed.

Det er ærgerligt at tage for meget bagage med, men skulle du være så uheldig, kan du gå ind på et lokalt posthus og skrive peregrinos, dit navn og Santiago de Compostela på pakken, så sender de din overflødige bagage til posthuset ved "endestationen" for omkring 100 kr.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk